زبان انگلیسی تقریبا زبان مادری 375 میلیون نفر در جهان است و از این لحاظ سومین زبان مادری جهان محسوب میشود.این در حالی است که چینی و اسپانیایی به ترتیب اولین و دومین رتبه را در بین زبانهای مادری به خود اختصاص دادهاند.
اگر بخواهیم زبانهای بینالمللیای را که در کشورهای مختلف جهان صحبت میشود معرفی کنیم زبانهایی مانند انگلیسی و اسپانیایی مطرح میشوند.
زبان جهانی به زبانی اطلاق میشود که در بخش مهمی از کشورهای جهان صحبت شده و فهمیده میشود. عوامل بسیاری در تعیین میزان محبوبیت یک زبان در سطح جهان دخیل هستند که باعث شده است زبانهایی مانند انگلیسی، اسپانیایی و فرانسوی به شدت در سطح جهان محبوبیت پیدا کنند.
بدون شک زبان چینی بیشترین تعداد صحبتکننده را در جهان به خود اختصاص داده است. بیش از 1.1 میلیارد نفر در این کشور به ماندارین که زبان رسمی این کشور است صحبت میکنند. اما این زبان فقط در چین، سنگاپور و حداکثر چند کشور دیگر فهمیده میشود.
اما اگر بخواهیم یک زبان بینالمللی که در کشورهای مختلف جهان صحبت میشود معرفی کنیم زبانهایی مانند انگلیسی و اسپانیایی مطرح میشوند.
در این بین زبان انگلیسی طرفداران بسیاری در سطح جهان دارد و یکی از پرمخاطبترین زبانهای دنیاست. بسیاری از متون علمی، تجاری، اقتصادی و بخش مهمی از روزنامههای معتبر و معروف جهان به زبان انگلیسی نوشته میشوند.
گسترش زبان انگلیسی به خارج از بریتانیا از اواخر قرن 19 آغاز شد و رفته رفته به عنوان زبان اصلی در کشورهای آمریکا و کانادا شناخته شد.
رشد سریع اقتصادی کشور آمریکا و تاثیر این کشور خصوصا بعد از جنگ جهانی دوم به طور شگفت انگیزی سرعت پیشروی زبان انگلیسی را در سراسر سیاره زمین افزایش داد.
انگلیسی در اواسط قرن 20 جایگزین زبان آلمانی در مناسبات علمی شد و به عنوان زبان آکادمیک در بسیاری از کشورهای جهان انتخاب شد.
به همین دلیل آشنایی با این زبان در بسیاری از زمینههای علمی و در مشاغل مختلف مانند شاخههای گوناگون علوم مهندسی و پزشکی اهمیت زیادی دارد. همین موضوع سبب شده است که امروزه بیش از یک میلیارد نفر در سراسر جهان حداقل در سطح اولیه با این زبان آشنا باشند و بتوانند با کمک آن با مردم کشورهای دیگر ارتباط برقرار کنند.
زبان انگلیسی تقریبا زبان مادری 375 میلیون نفر در جهان است و از این لحاظ سومین زبان مادری جهان محسوب میشود. این در حالی است که چینی و اسپانیایی به ترتیب اولین و دومین رتبه را در بین زبانهای مادری به خود اختصاص دادهاند.
در حال حاضر کارشناسان بر اساس میزان سواد و مهارت تعداد افرادی که به عنوان زبان دوم خود از انگلیسی استفاده میکنند را بین 470 میلیون تا بیش از 1 میلیارد نفر تخمین میزنند. آمریکا، انگلستان، کانادا، استرالیا، نیجریه، ایرلند، آفریقای جنوبی و نیوزلند به ترتیب کشورهایی هستند که بیشترین تعداد انگلیسی زبان را به خود اختصاص دادهاند.
بعد از انگلیسی، اسپانیایی بیشترین تعداد صحبتکننده را به خود اختصاص داده است. در حال حاضر بین 400 تا 500 میلیون نفر در سراسر جهان به زبان اسپانیایی صحبت میکنند. این زبان در حال حاضر در 20 کشور مختلف جهان صحبت میشود. علاوه بر آن اسپانیایی در کشورهایی مانند انگلستان، فرانسه و آلمان نیز علاقهمندان زیادی را به خود اختصاص داده است.
فرانسوی نیز یکی از زبانهای پرطرفدار دنیاست. تقریبا 270 میلیون نفر در سراسر جهان به زبان فرانسوی صحبت میکنند و حدود 110 میلیون نفر آن را به عنوان زبان دوم خود انتخاب میکنند. فرانسه زبان رسمی 30 کشور جهان محسوب میشود. این زبان در کانادا، خصوصا ایالت کبک، بلژیک، سوئیس، لوکزامبورک، موناکو و برخی قسمتهای آمریکا صحبت میشود.
عربی نیز یکی از زبانهای پر طرفدار دنیا خصوصا در بین کشورهای منطقه خاور میانه است. عربی زبان مادری 280 میلیون نفر در جهان است که اغلب در خاور میانه و آفریقای شمالی قرار دارند.
این زبان لغات بسیاری به زبانهای دیگر مانند ترکی، اردو و فارسی قرض داده است و یکی از عوامل مهم اتحاد در بین کشورهای اسلامی به حساب میآید. عربی زبان رسمی 22 کشور در جهان است.